EtusivuAKLAKL auttaa jäseniään menestymään

AKL auttaa jäseniään menestymään muuttuvassa toimintaympäristössä

Autoalan Keskusliitto (AKL) on autoalalla toimivien jäsenyritystensä taloudellisia ja työmarkkinaetuja ajava ja palveluja tuottava yhdistys, jonka tehtävänä on vaikuttaa autoalan toimintaympäristön kehittämiseen jäsenyritysten eduksi. 

Autoala pitää Suomen pyörät pyörimässä ja on työllistämis- ja yritysvaikutukseltaan merkittävä osa Suomen elinvoimaisuutta. Ala työllistää 50 000 suomalaista ja sen verojalanjälki on yli 3 miljardia euroa vuodessa. Suomen sisäisestä tavaraliikenteestä 90 prosenttia ja henkilöliikenteestä 70 prosenttia tapahtuu kumipyörillä. Autoklusterin liikevaihto on 25 miljardia euroa. 

Autoalan tärkein tavoite on varmistaa, että niin kuluttajille, yrityksille kuin julkisille toimijoille on tarjolla entistä turvallisempia, ympäristöystävällisempiä ja monipuolisempia tapoja liikkua. Autoala helpottaa jokaisen Suomalaisen elämää. 

 

Vastuullinen AKL-jäsenliike 

Luomme vastuullista autoalaa yhdessä vastuullisuuskriteereihin sitoutuneiden jäsentemme kanssa. Neuvomme ja koulutamme jäsenyrityksiä mm. kestävyysraportoinnin toteuttamisessa.  

AKL-jäsenliike on autoalan vastuullinen toimija, jonka kanssa on turvallista asioida. 

 

Jäsenyritysten tarpeet ovat toimintamme perusta 

Elämme jäsentemme arkea ja parannamme yhdessä sitä. Tuotamme jäsenistöllemme korkeatasoisia neuvonta- ja tiedotuspalveluita, koulutus- ja valmennuspalveluita, tilasto- ja tutkimuspalveluita ja auditointi- ja sertifiointipalveluita.

Neuvottelemme ja solmimme autoalaa koskevat yleissitovat työehtosopimukset alan työntekijöitä ja toimihenkilöitä edustavien ammattiliittojen kanssa. 

 

Jäsenemme ovat enemmän kuin asiakkaita 

Autoalan Keskusliitolla on 167 jäsenyritystä, joilla on yhteensä 523 toimipaikkaa. Autoliikejäsenyritysten lisäksi jäseniämme ovat leasingyhtiöt, konekauppaa käyvät yritykset ja katsastusala.   

Suorien jäsenyritysten lisäksi liittojäseniämme ovat korjaamo- ja maalaamoyrityksiä edustava Autoalan Palvelutuottajat ry, Yksityisten Katsastustoimipaikkojen Liitto ry YKL ja Autoalan Ruosteenestoliikkeiden Keskusliitto ry, joilla on yhteensä 409 jäsenyritystä. Lisäksi kannatusjäseninämme on rahoitus- ja vakuutusyhtiöitä sekä alan sovellus- ja ohjelmistoyrityksiä. Tutustu jäseniimme.

Autoala varmistaa sujuvan arjen sekä huoltovarman Suomen menestymisen alati muuttuvassa ympäristössä. 

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste