EtusivuAKLAutoalan Ammattikoulutuksen EdistämissäätiöAutoalan koulutuksen järjestäjä -kilpailu

Turun ammatti-instituutti voitti Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinnon

Autoalan koulutuksen järjestäjä 2021 -palkinto myönnettiin Turun ammatti-instituutille (TAI) Autoalan Keskusliiton AKL Tech Day jälkimarkkinoinnin osaajatapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa 27.8.2022. Autoalan Keskusliiton omistama Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö kutsuu vuosittain autoalan koulutuksen järjestäjiä osallistumaan koulutuksen itsearviointiin perustuvaan kilpailuun. Kilpailu on avoin kaikille alan ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjille.

Valinnassa tuomaristo toi esille seuraavat keskeiset asiat, joita palkinnon voittaja edustaa:

– teknologian kehityksen vaatimia osaamistavoitteita
– vahvaa työelämälähtöisyyttä
– opiskelijoiden osaamisen kehittämistä ns. hybridimallilla
– vahvaa yhteistyötä muiden oppilaitosten kanssa

Säätiö haluaa palkita koulutuksen järjestäjän, joka edistää säätiön perusarvoja ja tavoitteita: yritys-oppilaitosyhteistyön edistäminen, autoalan vetovoimaisuuden lisääminen, opettajien osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen, opiskelijatoiminnan kehittäminen osana palveluntarjontaa ja koulutuksen järjestäjän kyky kehittää toimintaansa toimialan ja toimintaympäristön voimakkaassa muutoksessa.

Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiön hallituksen nimeämä työryhmä arvioi ja pisteyttää kilpailuun osallistuneiden vastaukset. Vuoden koulutuksen järjestäjä palkitaan opettajien koulutukseen tarkoitetulla rahapalkinnolla ja pokaalilla.

Parhaimmat onnittelumme!

Vuonna 2020 Autoalan koulutuksen järjestäjä -kilpailun voitti Kainuun ammatti-opisto KAO
Vuonna 2019 Autoalan koulutuksen järjestäjä  -kilpailun voitti Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.


Palkinto luovutettiin AKL Tech Day -tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa 27.9.2022. 
Kuvassa vas. koulutuspäällikkö Mikko Hauninen, lehtori Hermanni Salonen ja AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg (Kuva: Kalle Kalaja, Suomen Autolehti)

Autoalan Keskusliiton omistama Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö on perustettu vuonna 1961 edistämään autoalan ammatillista koulutusta osaavan työvoiman varmistamiseksi autoalalle. Säätiö tukee autoalan alan opettajien täydennyskoulutusta ja tutkimustoimintaa mm. järjestämällä vuosittain autoalan opettajille suunnatun AKL Tech Day -tapahtuman. Auto- ja työkonetekniikan professuuri perustettiin Oulun yliopistoon vuonna 2010 säätiön tukemana. Professuurin tavoitteena on vahvistaa auto-, työkone- ja kuljetustekniikan tohtori- ja diplomi-insinöörikoulutusta ja tutkimustoimintaa Suomessa. Oulun yliopiston kauppakorkeakouluun perustettiin vuonna 2020 ensimmäinen autoalan liiketoiminnan professuuri tavoitteena kehittää alan liiketoimintaa, vastata tulevaisuuden haasteisiin tutkimuksen avulla ja edistää alan koulutusta kaikilla asteilla. Vuosittainen Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinto myönnetään kouluttajalle, joka on esimerkillisesti kehittänyt autoalan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta. Voittaja palkitaan alan opettajien koulutukseen tarkoitetutulla avustuksella ja tunnustuspalkinnolla.

Autoalan Keskusliitto © 2022 Tietosuojaseloste