EtusivuAKLAutoalan Ammattikoulutuksen EdistämissäätiöAutoalan koulutuksen järjestäjä -kilpailu

Autoalan koulutuksen järjestäjä 2022

Autoalan osaajatapahtumassa AKL Tech Dayssa Jyväskylän Paviljongissa julkistettiin Autoalan koulutuksen järjestäjä 2022 -kilpailun voittaja, Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä.

Autoalan Keskusliiton omistama Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö kutsuu vuosittain alan ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjiä osallistumaan koulutuksen itsearviointiin perustuvaan kilpailuun. Säätiö haluaa palkita koulutuksen järjestäjän, joka edistää sen perusarvoja ja tavoitteita:

  • yritys-oppilaitosyhteistyön edistäminen
  • autoalan vetovoimaisuuden lisääminen
  • opettajien osaamisen ylläpitäminen ja kehittäminen
  • opiskelijatoiminnan kehittäminen osana palveluntarjontaa
  • koulutuksen järjestäjän kykyä kehittää toimintaansa toimialan ja toimintaympäristön voimakkaassa muutoksessa.

Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiön hallituksen nimeämä työryhmä arvioi ja pisteyttää kilpailuun osallistuneiden vastaukset. Vuoden koulutuksen järjestäjä palkitaan opettajien koulutukseen tarkoitetulla rahapalkinnolla ja pokaalilla.

”Teknologia on muuttunut ja tulee muuttumaan nopeasti lähivuosina. Iso kysymys on, miten turvaamme alan työvoimatarpeen ja osaavien tekijöiden pysyvyyden alalla. Tarvitaan pitkäjänteistä yritys-oppilaitosyhteistyötä kaikkien kouluasteiden kesken. Luksian toiminnassa korostuu vahva kehitystyö osaamisen kehittämisessä uuden teknologian laitteita hyödyntäen sekä esimerkillinen yhteistyö alueen yritysten kanssa”, sanoo säätiön asiamies, Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

”Autoalan nopea kehitys ja sen toimijoiden tarve osaajista ovat olleet Luksian ajoneuvoalan kehittämisen lähtökohtana. Yritysyhteistyön pohjalta olemme käynnistäneet uusia osaamisaloja vauriokorjaukseen, ajoneuvomyyntiin, pienkonekorjaukseen ja diagnostiikkaan. Yhdessä Luksian työelämäpalvelujen kanssa on syntynyt oppilaitoksen ja ajoneuvoalan työelämäfoorumi. Ensimmäinen autoalan yrityksen kanssa solmittu kumppanuussopimus on juuri solmittu ja näihin yhteistyökuvioihin tulemme panostamaan vahvasti myös jatkossa”, Luksian koulutuspäällikkö Raija Virta toteaa.

Aiemmin palkitut Autoalan koulutuksen järjestäjät

2021 Turun ammatti-instituutti (TAI)

2020 Kainuun ammatti-opisto KAO

2019 Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.

Lisätietoa

Säätiön asiamies Jouko Sohlberg, p. 0400 904 003, jouko.sohlberg@akl.fi, www.akl.fi, www.autoala.fi

 

Palkinto luovutettiin AKL Tech Day -tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa 21.9.2023. Kuvassa vas. AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg ja Luksian koulutuspäällikkö Raija Virta sekä Luksian opettajia.

Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö  tukee autoalan alan opettajien täydennyskoulutusta ja tutkimustoimintaa mm. järjestämällä vuosittain autoalan opettajille suunnatun AKL Tech Day -tapahtuman, jossa palkitaan  vuoden Autoalan koulutuksen järjestäjä. Palkinto myönnetään kouluttajalle, joka on esimerkillisesti kehittänyt autoalan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta. Voittaja palkitaan alan opettajien koulutukseen tarkoitetutulla avustuksella ja tunnustuspalkinnolla.

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste