EtusivuAKLOrganisaatioOsakkuusyhtiöt

Autoalan Keskusliitto ry tarjoaa jäsenille lukuisia palveluita sekä suoraan että osakkuusyhtiöidensä tai yhteistyökumppaniensa kautta.

AKL-Palvelu Oy/AKL-Akatemia

AKL:n kokonaan omistama AKL-Palvelu Oy  tarjoaa lukuisia autoalan toimintaa parantavia palveluja sekä tuottaa ja myy autokaupan lomakkeet. Se jatkokouluttaa lisäksi satoja alan ammattilaisia vuosittain markkinointinimellä AKL-Akatemia.

AKL-Sertifiointi Oy

AKL-Sertifiointi Oy on autoalalle pätevöitynyt sertifiointilaitos, jonka myöntämät ISO 9001- ja ISO 14001 -sertifioinnit täyttävät kansainvälisen standardin vaatimukset. Yhtiön akkreditoitu pätevyysalue kattaa auto- ja konekaupan vähittäis- ja tukkumyynnin, vuokraamisen, korjauksen ja huollon toiminnot sekä katsastustoimialan. Lisäksi se tarjoaa Sähkötyöturvallisuus SFS 6002 –tutkintoa sekä rajoitettua sähköturvallisuusjohtajan S3 –tutkintoa. AKL perusti yhtiön vuonna 2011.

Autotieto Oy

AKL ja Suomen Autoteknillinen Liitto omistavat yhdessä Suomen Autolehteä julkaisevan Autotieto Oy:n. Teknistaloudellisen Suomen Autolehden tarkoituksena on luoda lisäarvoa autoalan ammattilaisille ja sidosryhmille tuottamalla autoalalle korkeatasoista tietoa ja uutisointia. Lehti on myös jäsenetumme.

Autoalan Tiedotuskeskus ja Tieliikenteen Tietokeskus Oy

Autoalan Tiedotuskeskuksen ja sen taustaorganisaation Tieliikenteen Tietokeskus Oy:n tehtävänä on tuottaa ja jalostaa tietoa autoalaa ja laajemmin tieliikenteen toimintasektoria koskevista teemoista. Tehtäviin kuuluvat erilaiset tutkimukset ja selvitykset ja alan tutkimustoiminnan edistäminen. Tietokeskus kokoaa erilaisia tausta-aineistoja tieliikenteen toimintaympäristöön liittyvistä muutoksista ja tekijöistä, mm. autokannan kehityksestä, liikenteen ja liikkumistarpeiden kehityksestä sekä liikenteen hinnoittelusta ja verotuksesta.

Autoalan Tiedotuskeskus palvelee ensisijaisesti tiedotusvälineitä ja yhteiskunnallisia sidosryhmiä. Toimittajien, tutkijoiden, poliittisten päättäjien, viranomaisten, järjestöjen ja yritysten lisäksi se auttaa myös yksityisiä kansalaisia autoalan tietotarpeissa. Autoalan Tiedotuskeskus perustettiin vuonna 1974 ja Tieliikenteen Tietokeskus vuonna 1995 ja ne omistavat Autoalan Keskusliitto ry  ja Autotuojat ja -teollisuus ry.

Netwheels Oy

Netwheels Oy hallitsee autoalan kaupallista tietokantaa ja kehittää sen avulla autoliikkeille ja autoalan yhteistyökumppaneille online-palveluita ja palvelukokonaisuuksia. Netwheelsin tuotteita ovat vaihtoautovaraston hallinta, autohuutokauppa ja automarkkinatiedon tutkiminen. Yhtiö tarjoaa lisäksi autoliikkeiden nettisivupalvelua ja autojen hinnastotietoja.

Autoalan Keskusliitto © 2020 Tietosuojaseloste