EtusivuAKLOrganisaatioOsakkuusyhtiöt

Autoalan Keskusliitto ry tarjoaa jäsenille lukuisia palveluita sekä suoraan että osakkuusyhtiöidensä tai yhteistyökumppaniensa kautta.

AKL-Palvelu Oy/AKL-Akatemia

AKL:n kokonaan omistama AKL-Palvelu Oy  tarjoaa lukuisia autoalan toimintaa parantavia sekä tuottaa ja myy Autokaupan lomakkeet. Se jatkokouluttaa lisäksi satoja alan ammattilaisia vuosittain markkinointinimellä AKL-Akatemia.

AKL-Sertifiointi Oy

AKL-Sertifiointi Oy on autoalalle pätevöitynyt sertifiointilaitos, jonka myöntämät ISO 9001- ja ISO 14001 -sertifioinnit täyttävät kansainvälisen standardin vaatimukset. Yhtiön akkreditoitu pätevyysalue kattaa auto- ja konekaupan vähittäis- ja tukkumyynnin, vuokraamisen, korjauksen ja huollon toiminnot sekä katsastustoimialan. Lisäksi se tarjoaa Sähkötyöturvallisuus SFS 6002 –tutkintoa sekä rajoitettua sähköturvallisuusjohtajan S3 –tutkintoa. AKL perusti yhtiön vuonna 2011.

Autotieto Oy

AKL ja Suomen Autoteknillinen Liitto omistavat yhdessä Suomen Autolehteä julkaisevan Autotieto Oy:n. Teknistaloudellisen Suomen Autolehden tarkoituksena on luoda lisäarvoa autoalan ammattilaisille ja sidosryhmille tuottamalla autoalalle korkeatasoista tietoa ja uutisointia. Lehti on myös jäsenetumme.

Autoalan Tiedotuskeskus

Autoalan Tiedotuskeskuksen (AuT) tehtävä on vaalia myönteisiä asenteita tieliikennettä, autokauppaa, korjaamotoimintaa ja katsastustoimialaa kohtaan. Autoalan toimialaviestintä perustuu asiantuntemukseen, asialinjaan ja tosiasioihin.

Autoalan Tiedotuskeskus

  • välittää informaatiota alan kehityksestä
  • järjestää tapaamisia ja tapahtumia
  • osallistuu aktiivisesti julkiseen keskusteluun autoalaa koskettavissa kysymyksissä.

AuT palvelee ensisijaisesti tiedotusvälineitä ja yhteiskunnallisia sidosryhmiä. Toimittajien, tutkijoiden, poliittisten päättäjien, viranomaisten, järjestöjen ja yritysten lisäksi se auttaa myös yksityisiä kansalaisia autoalan tietotarpeissa. AuT perustettiin vuonna 1974 ja sen omistavat Autoalan Keskusliitto ja Autotuojat ja -teollisuus.

Tieliikenteen Tietokeskus Oy

Tieliikenteen Tietokeskus Oy:n tehtävä on tuottaa objektiivista tietoa tieliikenteestä ja sen osapuolten toiminnasta. Tieliikenteen Tietokeskus edistää alan tutkimustoimintaa sekä ylläpitää valmiuksia tutkimus- ja selvitystehtäviin. Lisäksi Tieliikenteen Tietokeskus osallistuu sidosryhmien ja viranomaisten työryhmien toimintaan ja tekee myös toimeksiannosta alan tutkimuksia ja selvityksiä. Autoalan Keskusliitto ry ja Autotuojat ry perustivat Tieliikenteen Tietokeskus Oy:n vuonna 1995.

Netwheels Oy

Netwheels Oy hallitsee autoalan kaupallista tietokantaa ja kehittää sen avulla autoliikkeille ja autoalan yhteistyökumppaneille online-palveluita ja palvelukokonaisuuksia. Netwheelsin tuotteita ovat vaihtoautovarastonhallinta, autohuutokauppa ja automarkkinatiedon tutkiminen. Yhtiö tarjoaa lisäksi autoliikkeiden nettisivupalvelua ja autojen hinnastotietoja.

Autoalan Keskusliitto © 2020 Tietosuojaseloste