Jouko Sohlberg: Työpaikkaohjaajat tulkkina oppilaitoksen ja yrityksen välillä

Yritys-oppilaitosyhteistyön vahvistaminen on yksi ensi syksyn AKL Tech Dayn tärkeistä teemoista. Kysymys on merkittävä koko autoalan tulevaisuuden kannalta, painottaa Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Sohlberg nostaa esille neuvottelukunnat, joissa on mukana yrityksen edustajia, oppilaitoksen opettajia ja johtoa sekä asiantuntijoita.

– Toisen asteen oppilaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin on hyvä perustaa lisää neuvottelukuntia, joissa keskitytään yritys-oppilaitosyhteistyön vahvistamiseen ja laadullisten sekä määrällisten tarpeiden täyttämiseen, Sohlberg painottaa.

Laadullisilla tavoitteilla tarkoitetaan toimialan tarvittavan osaamisen kartoitusta ja kehittämistä yhdessä yritysten tarpeiden mukaisesti. Määrälliset tavoitteet liittyvät tietyn alueen työvoiman osaavan työvoiman varmistamiseen.

– Myös työpaikkaohjaajien ja kouluttajien tarve tulee kasvamaan. Työpaikkaohjaajat toimivat tulkkina oppilaitoksen ja yrityksen välillä. He seuraavat opiskelijan menestystä läpi tutkinnon, Sohlberg painottaa.

– Tärkeitä asioita on myös autoalan markkinointi peruskouluissa. Oppilaitosten ja oppilaanohjaajien suuntaan on hyvä olla aktiivinen ja sopia esimerkiksi TET-jaksojen toteutuksesta ja muista autoalaa esittelevistä tapahtumista kouluilla.

AKL Tech Day tarjoaa ajankohtaista asiaa, tuoreita näkemyksiä ja uusinta tekniikka autoalan jälkimarkkinoinnin ja opetusalan parissa työskenteleville. Tapahtumassa paneudutaan alan palveluliiketoiminnan käytännön haasteisiin, kehityskohtiin ja tulevaisuuden näkymiin.

Jaa

Lue myös

Pysy kyydissä

Tilaa uutiskirje ja kuulet Tech Day -uutiset ensimmäisenä.

Copyright Autoalan Keskusliitto ry 2020 © Tietosuojaseloste 
Käytäthän modernia selainta. Sivusto ei tue Internet Exploreria.