EtusivuUutisetAKL:n uusi toimitusjohtaja aloittaa huhtikuussa

8.12.2022

Autoalan Keskusliiton uusi toimitusjohtaja aloittaa huhtikuussa

Autoalan Keskusliitto ry:n (AKL) uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty VTM, MBA Tero Lausala. Lausala toimii tällä hetkellä Suomalaisen Työn Liitto ry:n ja Avainlippu Oy:n toimitusjohtajana. Hän aloittaa AKL:n toimitusjohtajana huhtikuussa 2023, kun nykyinen toimitusjohtaja Pekka Rissa jää suunnitellusti eläkkeelle.

Autoalalla ollaan tilanteessa, jossa koronasta on selvitty, mutta alan toimintaa vaikeuttavat monet muut haasteet mm. energiakriisi, korkea inflaatio ja nousevat korot – unohtamatta jo koronan aikana alkanutta puolijohdepulaa”, sanoo AKL:n hallituksen puheenjohtaja Marjukka Sirén.

Tuleva toimitusjohtaja Tero Lausala tiedostaa alan haasteet, mutta näkee myös mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämiseksi.

Autoalalla on mahdollisuus tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi autojen sähköistymisen ja latausinfrastruktuurin rakentamisen kautta. Autoalalla on merkittävä vaikutus suomalaisten hyvinvointiin. Ala on heti päivittäistavaran jälkeen suurin kaupan toimiala Suomessa ja alan yritykset työllistävät yli 50.000 ihmistä, tuottaen myös verotuloja yhteiskunnalle”, pohtii Lausala.

Autoala tarvitsee oman vastuullisuusohjelmansa, kun EU:n ja asiakkaidenkin vaatimukset kasvavat. Lisäksi alan vetovoimaa työnantajana tulee parantaa”, jatkaa Lausala.

Pekka Rissa on toiminut erittäin ansiokkaasti AKL:n toimitusjohtajana viimeiset 13 vuotta. Hänellä on takanaan pitkä ja menestyksekäs ura. Ala on ollut erilaisten muutosten ja myllerrysten keskellä monesti näiden vuosien aikana, ja Pekka on luotsannut liittoa ja autoalaa hyvin ja ammattitaitoisesti”, toteaa Marjukka Sirén.

Lisätietoja

AKL:n hallituksen puheenjohtaja Marjukka Sirén, puh. 040 514 2348

AKL:n toimitusjohtaja (3.4.2023 alkaen) Tero Lausala, puh. 050 407 2623

AKL:n toimitusjohtaja Pekka Rissa, puh. 0500 417 300

Lue nimitystiedote epressistä

 

Kuva: Tero Lausala

Autoalan Keskusliitto (AKL) on auto-, leasing- ja konekaupan sekä korjaamo-, maalaamo-, ruosteenesto- ja katsastusyritysten taloudellisia ja työmarkkinaetuja ajava ja palveluja tuottava yhdistys. AKL:llä on 165 jäsenyritystä, joilla on 521 toimipaikkaa Suomessa. Autojen vähittäis- ja tukkukaupan liikevaihto on 11,6 miljardia euroa. Huolto- ja korjaustoiminnan liikevaihto on yhteensä 3,0 miljardia euroa. Liikevaihdolla mitattuna autojen vähittäiskauppa on suurin vähittäiskaupan toimiala heti päivittäistavarakaupan jälkeen. www.akl.fi

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste