EtusivuPalvelutKorikorjaamolaatuluokitus

Tervetuloa Autoalan Keskusliiton korikorjaamolaatuluokitukseen

Autoala on kehittänyt korikorjaamoille laatuluokituksen, jossa auto- ja vakuutusalan yhteinen asiakas saa laadukasta palvelua. Autoalan Keskusliitto suosittelee korikorjaamoille laadunhallintajärjestelmää ja on tuottanut korikorjauksiin erikoistuneille korjaamoille ajoneuvoon kolarin yhteydessä syntyneen vaurion mukaisen korikorjaamolaatuluokituksen.

AKL:n korikorjaamolaatuluokituksen tavoitteena on varmistaa korikorjaamoiden tekninen ja toiminnallinen kyky tuottaa asiakaslähtöistä, laadukasta ja kustannustehokasta palvelua.

Ajoneuvojen uuden koriteknologian myötä osaamisen ja laitteiden vaatimukset kasvavat. Vaativat korikorjaukset tulee teettää niihin huolellisesti perehtyneillä korikorjaamoilla.

Autoala haluaa luokituksella todentaa korikorjaamoiden valmiudet vaurioluokittain uudemman koritekniikan ajoneuvojen korjauksessa. Korikorjaamoluokituksessa huomioidaan tekninen laatu: ammattitaito, laitteisto ja materiaalit sekä toiminnallinen laatu: korikorjaamoprosessit ja palveluliiketoiminta.

Korikorjaamolaatuluokituksessa käydään läpi koko vahinkoprosessi vahingon haltuunotosta työn luovutukseen. Luokituksen pohjana toimii korikorjaamon itsearviointi, joka todennetaan virallisella auditoinnilla, jossa varmennetaan korikorjaamon vaativuusluokka. Auditointeja suorittaa Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy.

Tunnukset

Kun yrityksesi haluaa mukaan korikorjaamolaatuluokituksen piiriin, niin yrityksen tulee tilata tunnukset Korikorjaamolaatuluokitus -portaaliin ja korjaamo voi tehdä oman korikorjaamon itsearvioinnin.

Nyt uutena omana luokkana on TL -luokka, joka on perustettu tuulilasikorjaamoille. Tuulilasiluokkaa ei tehdä, jos korjaamolla on jo korikorjaamoluokitus. Tuulilasikorjaamoiden kriteerit täyttyvät muissa korikorjaamon laatuluokituksissa.

Tunnukset voi tilata myynti- ja markkinointiassistentti Anne Nordmanilta, anne.nordman@akl.fi.

Lisätietoja korikorjaamolaatuluokituksesta antaa Jouko Sohlberg.

Jouko Sohlberg

Tekninen johtaja

Autoalan Keskusliitto © 2020 Tietosuojaseloste