EtusivuAKLOrganisaatio

Autoalan Keskusliiton ylintä päätösvaltaa käyttää yhdistyksen  vuosikokous. Jäsenet käyttävät päätösvaltaansa liiton asioissa vuosikokouksessa, jossa myös valitaan liiton hallitus puheenjohtajineen. AKL:n toimintaa ohjaa ja valvoo hallituksen puheenjohtaja ja puheenjohtajisto sekä hallitus. Jaokset toimivat hallituksen tukena. Operatiivista toimintaa johtaa toimitusjohtaja.

AKL tarjoaa jäsenilleen lukuisia palveluita sekä suoraan että tytär- ja osakkuusyhtiöidensä tai yhteistyökumppaniensa kautta.

AKL on Kaupan liiton kumppanuusyhdistys ja sitä kautta myös Elinkeinoelämän keskusliiton jäsenyyden piirissä. AKL on perustettu vuonna 1933.

AKL-Palvelu Oy/AKL Akatemia

AKL:n kokonaan omistama AKL-Palvelu Oy tuottaa ja myy autokaupan autokaupan sopimuslomakkeet ja jatkokouluttaa satoja alan ammattilaisia vuosittain markkinointinimellä AKL Akatemia. AKL Akatemia järjestää ajankohtaisia koulutuksia, räätälöityjä valmennuksia sekä autoalan huipputapahtumia, kuten AKL Summit ja AKL Tech Day AKL:n jäsenyritysten edustajille ja autokaupan sidosryhmille. Koulutukset  on suunniteltu  autoalan osaajien tarpeisiin.

AKL-Sertifiointi Oy

AKL-Sertifiointi Oy on autoalalle pätevöitynyt johtamisjärjestelmien sertifiointilaitos, joka tarjoaa kansainvälisesti tunnustettujen ISO 9001 – ja ISO 14001 – laatu- ja ympäristöstandardien sertifiointipalveluja. Yhtiön toiminta on akkreditoitu Finas-akkreditointipalvelun toimesta. AKL-Sertifiointi tuntee yksityiskohtaisesti autoalan toimijoiden prosessit ja asiakasyritysten tarpeet. Yhtiön pätevyysalue kattaa auto- ja konekaupan vähittäis- ja tukkumyynnin, vuokraamisen, korjauksen ja huollon toiminnot, katsastustoimialan sekä kuljetus- ja logistiikkapalvelut. Autoalan Keskusliitto perusti AKL-Sertifiointi Oy:n vuonna 2011.

Autotieto Oy

AKL ja Suomen Autoteknillinen Liitto omistavat yhdessä Suomen Autolehteä julkaisevan Autotieto Oy:n. Teknistaloudellisen Suomen Autolehden tarkoituksena on luoda lisäarvoa autoalan ammattilaisille ja sidosryhmille tuottamalla autoalalle korkeatasoista tietoa ja uutisointia.

Autoalan Tiedotuskeskus ja Tieliikenteen Tietokeskus Oy

Autoalan Tiedotuskeskuksen ja sen taustaorganisaation Tieliikenteen Tietokeskus Oy:n tehtävänä on tuottaa ja jalostaa tietoa autoalaa ja laajemmin tieliikenteen toimintasektoria koskevista teemoista. Tehtäviin kuuluvat erilaiset tutkimukset ja selvitykset ja alan tutkimustoiminnan edistäminen. Tietokeskus kokoaa erilaisia tausta-aineistoja tieliikenteen toimintaympäristöön liittyvistä muutoksista ja tekijöistä, mm. autokannan kehityksestä, liikenteen ja liikkumistarpeiden kehityksestä sekä liikenteen hinnoittelusta ja verotuksesta.

Autoalan Tiedotuskeskus palvelee ensisijaisesti tiedotusvälineitä ja yhteiskunnallisia sidosryhmiä. Toimittajien, tutkijoiden, poliittisten päättäjien, viranomaisten, järjestöjen ja yritysten lisäksi se auttaa myös yksityisiä kansalaisia autoalan tietotarpeissa. Autoalan Tiedotuskeskus perustettiin vuonna 1974 ja Tieliikenteen Tietokeskus vuonna 1995 ja ne omistavat Autoalan Keskusliitto ry ja Autotuojat ja -teollisuus ry.

Netwheels Oy

Netwheels Oy hallitsee autoalan kaupallista tietokantaa ja kehittää sen avulla autoliikkeille ja autoalan yhteistyökumppaneille online-palveluita ja palvelukokonaisuuksia. Netwheelsin tuotteita ovat vaihtoautovaraston hallinta, autohuutokauppa ja automarkkinatiedon tutkiminen. Yhtiö tarjoaa lisäksi autoliikkeiden nettisivupalvelua ja autojen hinnastotietoja.

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste