EtusivuAKLEdunvalvontaKansainvälinen toiminta

EU-edunvalvontaa FinMobilityn ja CECRAn jäsenenä

FinMobility on johtava suomalaisten liikennesektorin työnantaja- ja elinkeinojärjestöjen yhteinen EU-edunvalvoja Brysselissä. Saamme FinMobilityn jäsenjärjestönä autokauppaa, varaosatoimintaa ja autojen korjaamotoimintaa sekä yleisemmin yritystoimintaan ja liikenteeseen liittyvää tietoa EU-asioissa.

Jo yli 80 prosenttia liikenteeseen ja logistiikkaan liittyvistä säädöksistä syntyy EU-tasolla. FinMobility vaikuttaa aktiivisesti ja aloitteellisesti liikennesektoria koskevaan EU-lainsäädäntötyöhön – valmistelusta lopulliseen päätöksentekoon, kattaen kaikki EU:n toimielimet. Tavoitteena on tuoda aina suomalainen liikenteen näkemys mukaan EU-tason keskusteluun.

Eurooppalaisten autoalan vähittäiskauppaliikkeiden edunvalvontajärjestö CECRA:n (European Council for Motor Trades and Repairs) jäsenenä osallistumme myös aktiivisesti EU-edunvalvontaan.

Pohjoismainen toiminta

Pohjoismaisella kollegajärjestöjen välisellä yhteistyöllä on pitkät perinteet. Vaihdamme tietoa ja kokemuksia säännöllisesti Norjan, Ruotsin ja Tanskan kollegajärjestöjemme kanssa mm. liittojen toimitusjohtajien välisissä tapaamisissa, automaalaamokokouksissa sekä työsuojelu- ja työnantajakokouksissa.

Norges Bilbransjeforbund – NBF
Motorbranschens Riksförbund – MRF
Autobranchen Danmark
Bilgreinasambandid – BGS

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste