EtusivuToimialaAutoalan riskien arviointi ja työturvallisuus

Työturvallisuuden tavoitteena on turvallinen työ ja työntekijöiden hyvinvointi ja sen myötä muodostuva vastuullinen yrityskuva. Turvallisessa työympäristössä rakenteelliset ja tekniset tekijät ovat kunnossa. Toimivassa työyhteisössä työ on hyvin organisoitu ja yhteistyö, viestintä ja vuorovaikutus sujuvat.

Työturvallisuuden tulee olla luonnollinen osa työpaikan päivittäistä toimintaa ja johtamisjärjestelmää. Työturvallisuuden johtaminen tarkoittaa sitä, että työntekijöiden turvallisuus, terveys ja työkyky otetaan huomioon töiden ja työympäristön suunnittelussa ja työn tekemisessä. Työturvallisuuden parantaminen edellyttää tavoitteellista toimintaa ja seurantaa.

Tietoa työturvallisuus- ja työhyvinvointiasioista

Työturvallisuuskeskuksen autoalan toimialasivut käsittävät moottoriajoneuvojen huollon, korjauksen ja varaosamyynnin sekä autokaupan työturvallisuus- ja työhyvinvointiasiat. Keskeisiä työturvallisuushaasteita autoalalla ovat melu ja tärinä sekä hankalat ja kuormittavat työasennot. Sivujen sisällöstä vastaa Työturvallisuuskeskuksen autoalan työalatoimikunta jossa AKL:n edustajatkin ovat mukana.

Ohjeita ja oppaita työyhteisöjen käyttöön

Autoalan työt ovat monipuolisia ja haastavia. Oli kyseessä korjaamo- tai matka-asennustyö, on työn vaarat tunnistettava ja hallittava, jotta työ olisi suunnitelmallista ja tuottavaa. Työturvallisuuskeskus julkaisee ohjeita ja oppaita työyhteisöjen käyttöön. Tutustu mm. Autoalan työsuojeluoppaaseen, josta löytyy ohjeita ja hyviä käytäntöjä alan vahinkojen torjuntaan.

Tutustu Työturvallisuus-verkkokoulutukseemme verkkokaupassamme

Lisätietoja

Harri Saastamoinen

Apulaisjohtaja, työmarkkina-asiat

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste