Autoalan Keskusliitto ry:n henkilökuntamerkit

Osaava henkilökunta on yritykselle merkittävä menestystekijä. Henkilökuntamerkit ovat arvokas tapa muistaa henkilökuntaa ja säilyvä muisto arvostavalta työnantajalta. Henkilökuntamerkki viestii saajalleen, että hänen kokemustaan ja sitoutumistaan yritykseen arvostetaan.

Autoalan Keskusliiton hallitus kannustaa jäsenistöään käyttämään autoalan omia henkilökuntamerkkejä. Merkit myöntää AKL:n toimisto. Henkilökuntamerkin saajalle luovutetaan Autoalan Keskusliiton puheenjohtajan ja toimitusjohtajan allekirjoittama kunniakirja.

Hopeisen henkilökuntamerkin saajalle luovutetaan kunniakirja, joka annetaan tunnustuksena 20 vuoden työstä autoalalla ja 10 vuoden palveluksesta ko. yrityksessä, tai kunniakirjan, joka annetaan tunnustuksena 20 vuoden työstä ko. yrityksessä.

Kultaisen henkilökuntamerkin saajalle luovutetaan kunniakirja, joka annetaan tunnustuksena 30 vuoden työstä autoalalla ja 10 vuoden palveluksesta ko. yrityksessä, tai kunniakirjan, joka annetaan tunnustuksena 30 vuoden työstä ko. yrityksessä.

Henkilökuntamerkkiä käytetään:

  • isänmaallisissa juhlatilaisuuksissa
  • yleisissä työ- ja ammatillisissa juhlatilaisuuksissa
  • suku- ja perhejuhlissa
  • muissa sellaisissa tilaisuuksissa, joissa yleensä kannetaan ansiomerkkejä

Henkilökuntamerkkiä kannetaan juhla- tai pyhäpuvussa, mutta ei arkivaatteissa. Merkki kiinnitetään rintaan puvun vasemmalle puolelle. Jos henkilö palvelusvuosien aikana saa useamman henkilökuntamerkin, käytetään aina viimeksi saatua merkkiä.

Henkilökuntamerkit

Pronssinen henkilökuntamerkki

Myönnetään AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa olevalle ammattitaitoiselle ja esimerkilliselle henkilölle, joka on työskennellyt saman AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa yhtäjaksoisesti 10 vuotta.

Hopeinen henkilökuntamerkki

Myönnetään AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa olevalle ammattitaitoiselle ja esimerkilliselle henkilölle, joka on työskennellyt saman AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa 20 vuotta, tai joka on työskennellyt alalla yhteensä 20 vuotta, kuitenkin siten, että yhdessä yrityksessä vähintään 10 vuotta yhtäjaksoisesti.

Kultainen henkilökuntamerkki

Myönnetään AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa olevalle ammattitaitoiselle ja esimerkilliselle henkilölle, joka on työskennellyt saman AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa 30 vuotta, tai joka on työskennellyt alalla yhteensä 30 vuotta, kuitenkin siten, että yhdessä yrityksessä vähintään 10 vuotta yhtäjaksoisesti.

Timanttinen henkilökuntamerkki

Myönnetään AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa olevalle esimerkilliselle henkilölle, joka on työskennellyt alalla tai saman AKL:n tai jäsenjärjestön jäsenyrityksen palveluksessa 40 vuotta. Timantti upotetaan kultaiseen ansiomerkkiin.

Henkilökuntamerkkien toimitusaika on noin neljä viikkoa.

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste