EtusivuUutisetAutoala haluaa varmistaa laatuluokituksella korikorjaamoasiakkaiden palvelun laadun

Autoala haluaa varmistaa laatuluokituksella korikorjaamoasiakkaiden palvelun laadun

Autoala on kehittänyt korikorjaamoille laadunhallintajärjestelmän, jonka tavoitteena on varmistaa korjaamoiden tekninen ja toiminnallinen kyky tuottaa asiakaslähtöistä, laadukasta ja kustannustehokasta palvelua kuluttajille. Luokitusperusteet on määritelty ajoneuvon  vaurion luonteen ja laajuuden sekä korjaamon osaamisen ja laitteiston mukaan.

Ajoneuvojen nopeasti kehittyvän koriteknologian myötä korikorjaamoiden osaamisen ja korjaamolaitteiden vaatimukset kasvavat. Autojen turvarakenteet ja takuuehdot edellyttävät, että kunnostus- ja korityöt tehdään ammattitaidolla ja oikeilla välineillä. Autoalan Keskusliiton Korikorjaamolaatuluokituksessa huomioidaan korjaamon henkilökunnan ammattitaito, laitteisto ja materiaalit, korikorjaamoprosessit ja palveluliiketoiminta sekä jätehuolto- ja ympäristöasiat.

Korikorjaamolaatuluokituksen pohjana toimii korjaamon itsearviointi, joka todennetaan virallisella Suomen Vahinkotarkastuksen SVT Oy:n auditoinnilla, jossa varmennetaan korikorjaamon vaativuusluokka.

” Laatuluokiteltujen korjaamoiden osalta voidaan varmistua siitä, että työ on tehty ammattitaitoisesti ja oikeilla välineillä. Sujuva korjaamoprosessi palvelee sekä asiakasta, korjaamoa että vakuutusyhtiötä”, sanoo Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Korikorjaamoluokitus.fi tarjoaa tietoa kuluttajille ja korjaamoyrittäjille

Korikorjaamoluokitus.fi -sivuilta kuluttajat löytävät helposti laatuluokitellut korjaamot ja saavat tietoa, kuinka toimia kolaritilanteessa. Korjaamoyrittäjille sivustolla on kattavasti esitelty laatuluokituksen perusteet ja auditointiprosessi.

Lisätietoja

Jouko Sohlberg, tekninen johtaja, Autoalan Keskusliitto, p. 0400 904 003, jouko.sohlberg@akl.fi

Markus Markkanen, tekninen asiantuntija, Autotuojat ja -teollisuus ry, p. 040 733 8856, markus.markkanen@autotuojat.fi

www.korikorjaamoluokitus.fi

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste