EtusivuUutisetAutoalan green deal saanut hyvän startin

Autoalan green deal saanut hyvän startin

Autoalan green deal -sitoumus käynnistyi viime vuonna. Sen tavoitteena on muun muassa vähentää uutena ensirekisteröitävien autojen hiilidioksidipäästöjä sekä lisätä vaihtoehtoisia polttoaineita hyödyntävien autojen osuutta ensirekisteröinneissä.

Sitoumuksen on tähän mennessä tehnyt 18 autoalan yritystä. Yritysten jakauma on monipuolinen – edustettuina ovat niin vähittäiskauppa, maahantuonti, leasing, autonvuokraus kuin autorahoitusalakin. Yritykset edustavat henkilöautokaupan lisäksi pakettiautojen sekä kuorma- ja linja-autojen kauppaa ja maahantuontia.

”Autoalan green deal on saanut hyvän startin, sillä toimiala on sitoutunut yhteisiin päästövähennystavoitteisiin. Yleisimpiä autoalan yritysten valitsemia green deal -toimenpiteitä ovat olleet sähköautojen latauspisteiden rakentaminen ja avaaminen julkiseen käyttöön, vaihtoehtoisia käyttövoimia hyödyntävien esittelyautojen ja huollon sijaisautojen määrän lisääminen sekä kuluttajainformaatio vaihtoehtoisista polttoaineista” AKL:n toimitusjohtaja Pekka Rissa toteaa.

Kauppa tekee paljon päästöjen ja ympäristökuorman vähentämiseksi

Suomessa toimiva kauppa tekee monipuolista ja laaja-alaista työtä kestävän kehityksen tavoitteiden edistämiseksi. Ympäristöministeriön ja kaupan yhteiset, vapaaehtoisuuteen perustuvat green deal -sopimukset ovat esimerkkejä käynnissä olevasta pitkäjänteisestä ilmasto- ja ympäristötyöstä ja askelia kohti hiilineutraalia Suomea.

 

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste