EtusivuUutisetAutoalan uusien teknologioiden koulutukset alkavat Pohjois-Suomessa

Autoalan uusien teknologioiden koulutukset alkavat Pohjois-Suomessa

Autojen uusimpaan teknologiaan pureutuva eMobiili-koulutuskokonaisuus alkaa Pohjois-Suomessa. Koulutuksissa päivitetään autoalan ammattilaisten ammattitaitoa, jotta yritykset pystyvät vastaamaan modernien ajoneuvoteknologioiden huolto- ja kunnossapitotarpeisiin.

Tavoitteena on syventää ammattilaisten osaamista erityisesti hybridi- ja sähkötekniikasta ja muista vaihtoehtoisista energialähteistä sekä mobile- ja digitaalihydrauliikasta.  eMobiili-koulutuskokonaisuus on tarkoitettu Pohjois-Suomen ajoneuvotekniikan asiantuntijoille, jotka työskentelevät pk-yrityksissä, alan opettajina tai ovat työttömiä työnhakijoita. Ensimmäinen koulutus alkaa maaliskuussa.

-Vaikka nykyisellään eMobiili-hanke tarjoaa koulutusta pelkästään Pohjois-Suomen autoalan ammattilaisille, toiveemme on, että hankkeen jälkeen myös muut Suomen autoalalla työskentelevät henkilöt pääsevät hyödyntämään kehitettyjä opiskelumateriaaleja, toteaa AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Koulutuskokonaisuuden päätoteuttaja on Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) yhteistyössä koulutuskuntayhtymä OSAOn ja Oulun yliopiston kanssa. Autoalan Keskusliitto tekee tiivistä yhteistyötä hankkeessa OAMK:n, OSAon ja Oulun yliopiston kanssa.

OAMK:n tiedote 3.2.2021

 

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste