EtusivuUutisetLuksia palkittiin Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinnolla

Luksia palkittiin Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinnolla

Uusi teknologia haastaa alan yrityksiä ja oppilaitoksia

Autoalan jälkimarkkinoinnin osaajatapahtumassa AKL Tech Dayssä Jyväskylän Paviljongissa paneuduttiin alan palveluliiketoiminnan käytännön haasteisiin, kehityskohtiin ja tulevaisuuden näkymiin teemalla ”Autoalan tulevaisuuden tekijät ja osaavan työvoiman tarve tulevaisuudessa”.  Päivään osallistui paikan päällä yli 250 autoalan ja opetusalan ammattilaista. Tilaisuudessa julkistettiin myös vuoden Autoalan koulutuksen järjestäjä -kilpailun voittaja, Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä. Autoalan Keskusliiton omistama säätiö palkitsee vuosittain ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjän, joka on esimerkillisesti kehittänyt autoalan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta. Voittaja saa palkinnoksi alan opettajien koulutukseen tarkoitetutun rahapalkinnon ja pokaalin.

”Teknologia on muuttunut ja tulee muuttumaan nopeasti lähivuosina. Iso kysymys on, miten turvaamme alan työvoimatarpeen ja osaavien tekijöiden pysyvyyden alalla. Tarvitaan pitkäjänteistä yritys-oppilaitosyhteistyötä kaikkien kouluasteiden kesken. Luksian toiminnassa korostuu vahva kehitystyö osaamisen kehittämisessä uuden teknologian laitteita hyödyntäen sekä esimerkillinen yhteistyö alueen yritysten kanssa”, sanoo säätiön asiamies, Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

”Autoalan nopea kehitys ja sen toimijoiden tarve osaajista ovat olleet Luksian ajoneuvoalan kehittämisen lähtökohtana. Yritysyhteistyön pohjalta olemme käynnistäneet uusia osaamisaloja vauriokorjaukseen, ajoneuvomyyntiin, pienkonekorjaukseen ja diagnostiikkaan. Yhdessä Luksian työelämäpalvelujen kanssa on syntynyt oppilaitoksen ja ajoneuvoalan työelämäfoorumi. Ensimmäinen autoalan yrityksen kanssa solmittu kumppanuussopimus on juuri solmittu ja näihin yhteistyökuvioihin tulemme panostamaan vahvasti myös jatkossa”, Luksian koulutuspäällikkö Raija Virta toteaa.

Kilpailu nuorista ja alanvaihtajista sekä tarve työurien pidentämiselle kasvaa. Autoala on käynnistänyt autoalan vetovoimaisuuden monivuotisen ohjelman tavoitteena lisätä alan vetovoimaisuutta tulevaisuuden työpaikkana, esitellä alan monipuolisia ammatteja ja työmahdollisuuksia ja uudistaa mielikuvia työtehtävistä, jotka muuttuvat käyttövoimamurroksen edetessä ja ajoneuvoteknologian kehittyessä nopeasti.


Lisätietoja

Jouko Sohlberg, tekninen johtaja, Autoalan Keskusliitto p. 0400 904 003

Raija Virta, koulutuspäällikkö, Luksia, Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, p. 050 466 0669

www.akltechday.fi

 

Palkinto luovutettiin AKL Tech Day -tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa 21.9.2023. Kuvassa vas. AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg ja Luksian koulutuspäällikkö Raija Virta sekä Luksian opettajia.

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste