EtusivuUutisetVerokarhu keräsi henkilöautojen kaupasta viime vuonna yli miljardin euron verotulot

Verokarhu keräsi henkilöautojen kaupasta viime vuonna yli miljardin euron verotulot

Henkilö- ja pakettiautojen ensirekisteröinnit ovat komponenttipulan takia tammi-helmikuussa jääneet noin 30 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvoa alemmalle tasolle. Täyssähköautojen osuus henkilöautojen ensirekisteröinneistä kasvoi helmikuussa noin 30 prosenttiin rekisteröinneistä. Ladattavien hybridien osuus oli 19 prosenttia, joka on samaa suuruusluokkaa kuin viime kuukausien aikana. Pakettiautoista täyssähköautoja oli noin 20 prosenttia.

Täyssähköautojen osuus rekisteröinneistä on viime kuukausina ollut nopeassa kasvussa, sillä sähköautojen osuus asiakastilauksista kasvoi vuoden 2022 keväällä ennätyslukemiin polttoaineiden hintojen poikkeuksellisen nousun takia. Kesän jälkeen sähköautojen kysyntä on laantunut ja sähköistymisen kasvu on hidastumassa”, kertoo AKL:n toimitusjohtaja Pekka Rissa.

Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin helmikuussa suhteellisen vilkkaasti. Autoliikkeiden käytettyjen autojen kauppa on ollut tammi-helmikuussa noin 3 prosenttia viime vuoden alkuvuotta vilkkaampaa.

Verohallinnon tuoreiden autoverotilastojen mukaan autoveroa kerättiin viime vuonna yhteensä noin 503 miljoonaa euroa. Määrä pieneni edelliseen vuoteen nähden, jolloin veroa kerättiin 524 miljoonaa euroa.

Ensirekisteröintitiedote ja tilastot löytyvät kootusti Autoalan Tiedotuskeskuksen sivuilta

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste