EtusivuUutisetVille Mirsch on nimitetty AKL:n vastuullisuusasiantuntijaksi

Ville Mirsch on nimitetty AKL:n vastuullisuusasiantuntijaksi

KTM Ville Mirsch on nimitetty Autoalan Keskusliiton vastuullisuusasiantuntijaksi 23.10.2023. Ville kehittää ja toteuttaa AKL:n vastuullisuusohjelmaa ja sen sisältöjä ja projekteja. Hän tulee neuvomaan ja kouluttamaan jäsenyrityksiä vastuullisuusraportoinnin toteuttamisessa EU:n ja kansallisten normien mukaisesti. Lisäksi hän tukee AKL:n jäsenyrityksiä identifioimaan ja toteuttamaan ympäristöllisiä, sosiaalisia ja hyvän hallintotavan (ESG) mukaisia toimenpiteitä ja projekteja.

Autoala on vahvasti sitoutunut vastuullisuuteen. Suomen hiilidioksidipäästöistä noin viidesosa syntyy liikenteessä ja kansallinen tavoite on, että päästöt leikataan puoleen 2030 mennessä. Tämän edistämiseksi autoala on tehnyt Suomen valtion kanssa Green Deal -sopimuksen ja myös ajanut monia uudistuksia, jotka leikkaavat Suomen tiiliikenteen päästöjä. Autoalan vastuullisuuteen kuuluu myös hyvä hallinto ja reilu työnantajuus, joita halutaan voimakkaasti kehittää. Tähän kaikkeen tarjoamme jäsenillemme tukea, toimitusjohtaja Tero Lausala toteaa.

Ville Mirsch on aiemmin työskennellyt rahoitusalalla mm. rahoituspäällikkönä sekä green loan ambassadorina. Hän on lisäksi toiminut asiakasvastuuhenkilönä Suomen suurimmissa vastuullisissa ryhmärakennushankkeissa ja suorittanut tätä tukevan tutkinnon Management Institute of Finlandilla.

Yhteystiedot

Ville Mirsch, vastuullisuusasiantuntija, p. 050 5696 411, ville.mirsch@akl.fi

Lisätietoja

Timo Niemi, lakiasiainjohtaja p. 040 5003 676, timo.niemi@akl.fi
Tero Lausala, toimitusjohtaja, p. 050 4072 623, tero.lausala@akl.fi

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste