EtusivuUutisetAKL Tech Day Jyväskylän Paviljongissa 21.9.2023 -vetovoimaa ja pitoa autoalalle

AKL Tech Day 21.9.2023 Jyväskylän Paviljongissa

Vetovoimaa ja pitoa autoalalle

Yritys-oppilaitosyhteistyön vahvistaminen on yksi ensi syksyn AKL Tech Dayn tärkeistä teemoista. Kysymys on merkittävä koko autoalan tulevaisuuden kannalta, painottaa Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

Sohlberg nostaa esille neuvottelukunnat, joissa on mukana yrityksen edustajia, oppilaitoksen opettajia ja johtoa sekä asiantuntijoita.

– Toisen asteen oppilaitoksiin ja ammattikorkeakouluihin on hyvä perustaa lisää neuvottelukuntia, joissa keskitytään yritys-oppilaitosyhteistyön vahvistamiseen ja laadullisten sekä määrällisten tarpeiden täyttämiseen, Sohlberg painottaa.

Laadullisilla tavoitteilla tarkoitetaan toimialan tarvittavan osaamisen kartoitusta ja kehittämistä yhdessä yritysten tarpeiden mukaisesti. Määrälliset tavoitteet liittyvät tietyn alueen työvoiman osaavan työvoiman varmistamiseen.

– Myös työpaikkaohjaajien ja kouluttajien tarve tulee kasvamaan. Työpaikkaohjaajat toimivat tulkkina oppilaitoksen ja yrityksen välillä. He seuraavat opiskelijan menestystä läpi tutkinnon, Sohlberg painottaa.

– Tärkeitä asioita on myös autoalan markkinointi peruskouluissa. Oppilaitosten ja oppilaanohjaajien suuntaan on hyvä olla aktiivinen ja sopia esimerkiksi TET-jaksojen toteutuksesta ja muista autoalaa esittelevistä tapahtumista kouluilla.

Lisätietoa

Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan akltechday.fi


AKL Tech Day tarjoaa ajankohtaista asiaa, tuoreita näkemyksiä ja uusinta tekniikka autoalan jälkimarkkinoinnin ja opetusalan parissa työskenteleville. Tapahtumassa paneudutaan alan palveluliiketoiminnan käytännön haasteisiin, kehityskohtiin ja tulevaisuuden näkymiin.

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste