EtusivuUutisetAutoala panostaa osaamiseen – Turun ammatti-instituutti voitti Autoalan koulutuksen järjestäjä-palkinnon

28.9.2022

Autoala panostaa osaamiseen nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä

-Turun ammatti-instituutti voitti Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinnon

Autoalan jälkimarkkinoinnin osaajatapahtumassa AKL Tech Dayssä Jyväskylän Paviljongissa tarkasteltiin jälkimarkkinointia energiatehokkuuden, kestävän kehityksen, kilpailukyvyn ja koulutuksen näkökulmista teemalla ”Kestävästi tulevaisuuteen”. Päivään osallistui paikan päällä yli 250 autoalan ja opetusalan ammattilaista. Tilaisuudessa julkistettiin myös vuoden Autoalan koulutuksen järjestäjä -kilpailun voittaja, Turun ammatti-instituutti.

Uusien teknologioiden ja palveluliiketoiminnan kehityksen myötä on tärkeää entisestään vahvistaa koulutuksen ja tutkimustoiminnan toimintaedellytyksiä ja korkeaa laatua. Autoalan Keskusliiton omistama säätiö palkitsee vuosittain ammatillisen toisen asteen koulutuksen järjestäjän, joka on esimerkillisesti kehittänyt autoalan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta. Voittaja saa palkinnoksi alan opettajien koulutukseen tarkoitetutun rahapalkinnon ja pokaalin.

”Tämän hetken suurimpia haasteita autoalalla on osaavan työvoiman saatavuus ja yritysten kyky vastata toimintaympäristön nopeisiin muutoksiin. Tarvitaan pitkäjänteistä yritys-oppilaitosyhteistyötä kaikkien kouluasteiden kesken. Turun ammatti-instituutin toiminnassa korostuu vahva kehitystyö osaamisen kehittämisessä uuden teknologian laitteita hyödyntäen sekä esimerkillinen yhteistyö alueen yritysten kanssa”, toteaa säätiön asiamies, Autoalan Keskusliiton tekninen johtaja Jouko Sohlberg.

”Olemme panostaneet oppimisympäristöjen ja opettajien osaamisen kehittämiseen. Oppimisympäristöjen kehittämisprojektit on tehty vahvassa yhteistyössä laitetoimittajien kanssa ja opettajien pätevöittämiskoulutuksiin olemme saaneet kumppanit merkkiorganisaatioista. Työelämä on mukana kaikessa tekemisessämme. Henkilökuntamme on sitoutunut esimerkillisesti uusien opetusmenetelmien ja välineiden käyttämiseen ja opiskelijat viihtyvät ja työllistyvät hyvin”, Turun ammatti-instituutin lehtori Hermanni Salonen toteaa.

Lisätietoja

Jouko Sohlberg, tekninen johtaja, Autoalan Keskusliitto p. 0400 904 003
Hermanni Salonen, lehtori, Turun ammatti-instituutti, p. 044 907 3075

www.akl.fi, www.akltechday.fi, www.autoala.fi

 

Palkinto luovutettiin AKL Tech Day -tapahtumassa Jyväskylän Paviljongissa 27.9.2022. Kuvassa vas. koulutuspäällikkö Mikko Hauninen, lehtori Hermanni Salonen ja AKL:n tekninen johtaja Jouko Sohlberg (Kuva: Kalle Kalaja, Suomen Autolehti)

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste