EtusivuUutisetTartuntatautilain muutoksesta aiheutuvat toimenpiteet erityisesti HUS-alueella

Tartuntatautilain muutoksesta aiheutuvat toimenpiteet erityisesti HUS-alueella

22.2.2021 voimaantulleen tartuntatautilain muutoksen (147/2021) mukaan asiakkaille avoimien tai rajatun asiakaspiirin oleskeluun tarkoitettujen sisätilojen sekä lisäksi alueellisesti ja toiminnallisesti rajattujen ulkotilojen hallinnasta vastaavalle on asetettu lisävelvoitteita. Laissa mainituilla tiloilla tarkoitetaan mm. autoliikkeiden, korjaamoiden sekä katsastustoimipaikkojen asiakastiloja.

Tilojen hallinnasta vastaavan on covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi huolehdittava, että:

1) asiakkailla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen tai desinfiointiin;

2) asiakkaille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja

3) tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan.

Lisäksi toimijan tulee järjestää asiakkaiden oleskelu sillä tavoin väljästi, kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista sekä sijoittaa mahdolliset asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan.

Määräys on voimassa 25.2.–14.3.2021 välisen ajan ja sitä sovelletaan tällä hetkellä siis ainoastaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. On hyvinkin mahdollista, että vastaavantyyppisiä määräyksiä tulee myös muille alueille jatkossa.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston mukaan toimijoiden pitää lisäksi tehdä kirjallinen suunnitelma siitä, miten ne estävät asiakkaiden lähikontaktit. Lue lisää jäsensivuilta>

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste