EtusivuUutisetAuto- ja liikenneala muistuttaa: Jäiset ja lumiset lasit ovat turvallisuusriski

Auto- ja liikenneala muistuttaa: Jäiset ja lumiset lasit ovat turvallisuusriski

Näkyvyyttä heikentäneet tuulilasin puutteet ovat pahimmillaan myötävaikuttaneet kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien syntyyn. Talvella on erittäin tärkeää puhdistaa auton tuulilasi sekä sivu- ja takalasit huolellisesti jäästä ja lumesta ennen liikkeelle lähtöä. Tuulilasin ja muiden kuljettajan näkyvyyteen vaikuttavien ajoneuvon lasien puhtaudesta on erittäin tärkeää pitää huolta. Erityisesti uudempien ajoneuvojen avustinjärjestelmät (ADAS) edellyttävät toimiakseen puhdasta ja ehjää tuulilasia. Vuonna 2022 Tuulilasikampanjan aikana tarkastetuista yli 1600 ajoneuvosta noin 40 prosentilla oli avustinjärjestelmät.

Autoilijoille tarjolla ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia pääsiäisliikenteessä

Autoalan opiskelijat tekevät autoilijoille ilmaisia tuulilasin kuntotarkastuksia valituilla ABC-asemilla pääsiäisviikonlopun liikenteessä, kiirastorstaina 6.4., pitkäperjantaina 7.4. ja pääsiäismaanantaina 10.4.2023 klo 12-18 seuraavilla paikkakunnilla:

Hämeenlinna -> ABC Tiiriö
Lappeenranta -> ABC Viipurinportti
Lohja -> ABC Lohja
Oulu -> ABC Tupos Liminka
Raisio -> ABC Raisio
Tampere-> ABC Pirkkala

Kirkkaasti Turvallisin -tuulilasikampanja on Autoalan Keskusliiton, Saint-Gobainin, Autoliiton, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Onnettomuustietoinstituutin (OTI) yhteinen liikenneturvallisuuskampanja, joka on järjestetty jo useana vuonna. Kampanjalla lisätään autoilijoiden tietoisuutta tuulilasin kunnossapidon tärkeydestä. Tuulilasitarkastuksilla kerätään hyödyllistä seurantatietoa liikenteessä olevien autojen tuulilasien kunnosta.

#kirkkaastiturvallisin

Lue tiedote ePressistä

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste