EtusivuUutisetAutokaupan kevät on ollut vaihteleva

Autokaupan kevät on ollut vaihteleva

­– kehysriihen linjaus vähäpäästöisten työsuhdeautojen veroetuudesta vauhdittaa käyttövoimamurrosta

Henkilöautojen rekisteröintien kasvu jatkui huhtikuussa

Huhtikuussa rekisteröitiin 8 840 uutta henkilöautoa. Määrä on 47,8 prosenttia viime vuoden huhtikuuta suurempi, sillä viime vuonna koronatilanne hiljensi rekisteröinnit keväällä ennätyksellisen alas. Huhtikuun rekisteröinnit jäävät 6,5 prosenttia pitkän aikavälin keskiarvoa alemmas, mutta rekisteröinnit ovat vähitellen tasaantumassa koronakurimuksesta. Tänä vuonna uusia henkilöautoja on ensirekisteröity 36 819, joka on 7,5 prosenttia enemmän kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Huhtikuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista noin 31 prosenttia oli ladattavia. Ladattavien hybridien osuus kasvoi 24 prosenttiin ja täyssähköautojen 7 prosenttiin. Dieselautojen ja dieselkäyttöisten kevythybridien osuus oli noin 12 prosenttia ja kaasuautojen 1 prosenttia. Bensiiniautojen ja ei-ladattavien bensiinihybridien osuus oli noin 56 prosenttia.

Käytettyjä henkilöautoja myytiin huhtikuussa 54 672. Käytettyjen henkilöautojen kauppaa käytiin 28,2 prosenttia vilkkaammin kuin viime vuoden huhtikuussa ja noin 5,0 prosenttia pitkän aikavälin huhtikuun keskiarvoa enemmän. Tammi-huhtikuussa käytettyjen henkilöautojen kauppaa on tehty 6,4 prosenttia vilkkaammin kuin vastaavaan aikaan viime vuonna.

Kevyiden tavara-autojen rekisteröinnit ohittivat jo viime vuoden tason, mutta raskaiden kuorma-autojen ja linja-autojen rekisteröinneissä on vielä koronan tuomaa takamatkaa. Lue lisää ja tutustu ensirekisteröintitilastoihin Autoalan Tiedotuskeskuksen sivuilla>

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste