EtusivuUutisetUusien autojen kysyntä on vakaata, mutta tuotannon viiveet jarruttavat ensirekisteröintejä

1.7.2022

Uusien autojen kysyntä on vakaata, mutta tuotannon viiveet jarruttavat ensirekisteröintejä

Kesäkuussa rekisteröitiin 7 396 uutta henkilöautoa, mikä on 25,6 prosenttia vähemmän kuin vuoden 2021 kesäkuussa. Uusien henkilö- ja pakettiautojen tilauskanta kasvoi kesäkuussa edelleen, sillä uusien autojen kysyntä on ollut suhteellisen vilkasta ja asiakastilauksia kertyy keskimääräistä enemmän, mutta autojen tuotannossa on viiveitä.

Tilauskannan koko on noin kolminkertainen keskimääräiseen tasoonsa nähden. Ladattavien autojen osuus on alkuvuonna ollut reippaassa kasvussa. Täyssähköautojen osuus on tammi-kesäkuussa ensirekisteröidyistä henkilöautoista ollut yhteensä 13,7 prosenttia ja ladattavien hybridien 20,0 prosenttia. Täyssähköautojen osuuden arvioidaan kasvavan tänä vuonna 17,3 prosenttiin ja ladattavien hybridien 23,0 prosenttiin, eli yhteensä hieman yli 40 prosenttiin rekisteröinneistä.

”Pakettiautoilla sähköistyminen etenee hieman hitaammin kuin henkilöautoilla, mutta erojen ennakoidaan tasaantuvan lähivuosien aikana, kun hyötyliikenteen latausmahdollisuudet paranevat. Sähköautojen osuuden pakettiautojen ensirekisteröinneistä arvioidaan tänä vuonna kasvavan hieman yli 6 prosenttiin ja ensi vuonna lähes 10 prosenttiin”, kertoo AKL:n toimitusjohtaja Pekka Rissa.

Autoalan Keskusliitto © 2023 Tietosuojaseloste